Види мотогуми та умови використання

Види мотогуми та умови використання

У світі існує безліч різноманітних моделей мотоциклів та скутерів. Їх поєднує одна загальна риса – для кожної моделі необхідно підібрати правильні шини згідно з маркою та типом транспортного засобу, умовами експлуатації та стилем водіння. Від якості гуми, її типу залежить як довго вона вам прослужить, наскільки зручною буде їзда і чи не призведе невірний вибір шин до ремонту мотоцикла. В цій статі дамо кілька пород щодо вибору гуми на байк.

У світі мотошин досі немає єдиної класифікації мотоциклетних шин, але умовно всі мотошини можна розділити п’ять типів: гоночні, дорожні, позашляхові, скутерні і зимові.

Гоночні (Racing)

Гоночні мотошини є вузькоспрямованим високотехнологічним продуктом, що підбирається строго під певні умови використання (температура, тип покриття, швидкісний режим і т.п.). Такі шини поділяються на три типи:

  • Сліки використовуються на професійних треках та мають обмежену кількість циклів нагрівання-охолодження. Вони доступні з протекторами різного ступеня жорсткості.
  • Сліки з різьбленим протектором крім професійних змагань можна використовувати і на цивільних дорогах. Випускаються також з різним ступенем жорсткості.
  • Тренувальні шини призначені для тренувальних заїздів і мають більшу зносостійкість і збільшену кількість циклу нагрівання-охолодження.

Мотоциклы Racing

Дорожні (Road)

Дорожні мотошини призначені для широкого спектру мотоциклетної техніки. Шини цього сегменту підходять на мотоцикли класу: гіперспорт (hypersport), спорт (sport), спорт-туринг (sport touring), круїзер (cruiser), урбан (urban) та трейл (trail). Як правило, дорожні мотошини мають твердіший склад гумової суміші протектора, для збільшення терміну її використання.

Мотоциклы Road

Позашляхові (Off-Road)

Позашляхові мотошини легко впізнати за більш зубчастим типом протектора. Вони підходять для установки на мотокросові мотоцикли (motocross), ендуро (enduro), ралійні (rally) та мотоцикли для тріалу (trial). Такі шини підходять для використання на різних типах дорожніх поверхонь.

Мотоциклы Off-Road

Шини для скутерів та мопедів (Scooter)

Шини для сегменту скутерів Sporty призначені забезпечувати безпеку та ефективні зчіпні характеристики на високих швидкостях, для скутерів класу Urban акцент робиться на зносостійкість, для Retro скутерів це, як правило, унікальність малюнка протектора. Мотошини для міських скутерів з об’ємом двигуна менше 50cc мають надійний захист від пошкоджень.

Мотоциклы Scooter

Зимові (Winter)

Зимові мотошини випускаються для спортивних та дорожніх мотоциклів та скутерів. Вони поділяються на шиповані та фрикційні (нешиповані). У протекторі таких шин використовують спеціальний компаунд, що забезпечує еластичність у широкому спектрі зимових температур. Зимові мотошини мають жорсткіший каркас і унікальну форму протекторів, що також покращує її тягово-зчіпні характеристики.

Мотоциклы Winter

Ми радимо звернутись в мотосервіс MotoTusa, якщо вам потрібно придбати якісну гуму для мотоцикла.

Теги:

Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter

Подписаться на рассылку новостей:

Добавить комментарий

Каталог автомобилей ПДД Онлайн

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: