Відеореєстратор: яким має бути ідеальний пристрій

Відеореєстратор: яким має бути ідеальний пристрій

Відеореєстратор — пристрій, який фіксує все, що відбувається на дорозі. Прилади популярні в Полтаві, адже в разі ДТП не з вини водія, він може довести свою непричетність, показавши відео з місця події. На ринку електроніки представлено безліч моделей цих пристроїв. Розглянемо, яким має бути ідеальний відеореєстратор.

Форм-фактор та тип кріплення

Пристрій може бути відкритим або прихованим. Перші виглядають, як невеликі камери, а другі — обладнані у дзеркалі заднього виду. Приховані моделі більш популярні, адже вони займають менше місця у салоні.

Відеореєстратори фіксуються присосками, клейкими платформами, кріпляться на магнітні підставки. При першому варіанті установки на склі не залишаються сліди, легко змінити місце розташування пристрою. Присоски чутливі до різкої зміни температур, вони можуть відпасти. Клейка платформа більш надійна, відеореєстратори для авто міцно тримаються на лобовому склі. Для зняття пристрою треба докласти зусиль, а після демонтажу необхідно видаляти клейкі сліди. Магнітна підставка — конструкція, які фіксується на торпеді. Це зручно, адже легко зняти пристрій, поставити назад.

Відеореєстратор

Технічні можливості приладів

Ефективність відеореєстратора залежить від таких характеристик:

  1. Роздільна здатність. Чим вона більша, тим краща якість картинки. Топові моделі знімають у форматі 3840×2160 точок. Така роздільна здатність дозволяє роздивитися найдрібніші деталі.
  2. Кут огляду. 180 градусів — параметр, при якому камера охоплює дорогу та узбіччя. Це дозволяє помістити у кадрі більше об’єктів, зняти детальніше причину пригоди, якщо така була.
  3. Кількість камер. Стандартні моделі з одним об’єктивом. Якщо реєстратор з двома камерами, можна знімати ситуацію на дорозі перед авто та позаду нього.
  4. Запис аудіо. Іноді ДТП стаються через те, що інші водії не подають звукові сигнали. Якщо реєстратор записує аудіо, буде легше довести свою непричетність.

Відеореєстратори з високими характеристиками вартують набагато дорожче, ніж «базові» моделі. Враховуйте, що вони забезпечують якісне зображення, на якому чітко видно деталі ситуації.

Відеореєстратор

Що ще має бути у гарному відеореєстраторі

Пристрій повинен знімати контрастні відео навіть у нічний час. Технологія WDR — застосування спеціальних сенсорів для розширення динамічного діапазону. Завдяки датчикам якість зйомки майже не змінюється при поганому освітленні. Моделі з технологією WDR дорогі, якщо потрібен більш бюджетний варіант, можна придбати з HDR. У цьому випадку застосовується апаратне покращення якості.

Рекомендуємо обирати моделі з високою роздільною здатністю та можливістю запису аудіо. Краще купувати реєстратори перевірених брендів. Знайти вироби світових виробників можна в магазинах Алло в Полтаві, у каталозі широкий асортимент товарів. Відеореєстратор — це додаткова безпека водія!

Відеореєстратор

Теги:

Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter

Подписаться на рассылку новостей:

Добавить комментарий

Каталог автомобилей ПДД Онлайн

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: