Новий Mercedes-Benz Actros 2652LS/33 2022 року

Новий Mercedes-Benz Actros 2652LS/33 2022 року

Тягач п’ятого покоління Mercedes-Benz Actros було презентовано в Україні восени, хоча перші серійні екземпляри з’явились на наших шляхах дещо раніше. Перші враження про вантажні автомобілі перевершили найсміливіші сподівання — саме так має виглядати майбутнє автомобільних перевезень.

Actros 2652LS/33. Характеристики

Mercedes-Benz Actros 2652LS/33 є вантажівкою важкого класу, яка призначена для перевезення великих вантажів на довгі відстані. Основні характеристики цієї моделі, сухі цифри:

  1. Двигун: 15,6-літровий OM 473 LA, потужність 520 к.с.
  2. Коробка передач автоматична Mercedes PowerShift 3 з 12 передачами та 2 задніми.
  3. Повна маса: 26 тонн.
  4. Навантаження на вісь: передня — 7,5 тонн, задня — 18 тонн.
  5. Вантажність: до 24 тонн.
  6. Кабіна: висока (2,5 м), комфортабельна, з ліжком, кондиціонером, мультимедійною системою та навігацією.

Новий Mercedes Actros також оснащений сучасними системами безпеки та допомоги водієві, такими як система утримання смуги, система автоматичного гальмування та система контролю точності руху.

Актрос 2022 зовні та інновації

Хоча це, безперечно, ефектна сучасна вантажівка, є одна зовнішня особливість, яку складно не помітити, а саме MirrorCam. Actros не має дзеркал збоку, їх замінюють бокові камери MirrorCam, які не тільки забезпечують менший опір вітру та економію палива на 1,5%, але також пропонують водієві набагато кращий огляд, ніж звичайні дзеркала.

Монітори MirrorCam діагоналлю 15 дюймів (720х1920 пікселів) встановлено на передніх стійках і сповіщають водія спеціальними лініями дистанції для кращої орієнтації, а також допомагають під час маневрування, поворотів, або зміни смуги. Відсутність звичайних дзеркал значно покращує кругову видимість. Це перше втілення камер замість дзеркал у світі на серійних вантажних автомобілях. А загалом у новому Mercedes-Benz Actros реалізовано понад шість десятків різних інновацій.

Mercedes-Benz Actros 2652LS

Двигун та трансмісія

Actros 2652LS/33 оснащений шестициліндровим рядним двигуном OM473 об’ємом 15,6 л, оснащеним турбокомпаундною системою, яка рекуперує до 30 кВт енергії з вихлопних газів, які в іншому випадку просто вийшли б із вихлопної труби у вигляді тепла і шуму. На додаток до більш ніж достатньої потужності (520 сил), цей двигун добре сповільнюється також тому, що він оснащений високопродуктивним компресійним гальмом, що дозволяє розвивати більшу швидкість на спуску.

Силова установка поєднується з 12-швидкісною коробкою передач G281 з заниженим рядом і прямою верхньою передачею, яка обертає пару задніх осей RT440 з гіпоїдним редуктором із передаточним числом 2,86:1.

Теги:

Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter

Подписаться на рассылку новостей:

Добавить комментарий

Каталог автомобилей ПДД Онлайн

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: