Інвертор для авто: важливі характеристики

Інвертор для авто: важливі характеристики

Обираючи перетворювач, звертайте увагу на опис пристрою. Він має бути якісний та підходити для цілей використання. Розглянемо, які характеристики повинен мати автоінвертор.

Типи конструкції

Перетворювачі виробляють трьох видів: релейні, аналогові та імпульсні. Перші — найстаріша розробка, вони найменш ефективні. Аналогові створюють у вигляді блокінг-генераторів. Форма сигналу наближена до синусоїди. Мінус такої конструкції в можливій нестабільності напруги, тому використовувати її можна лише для не чутливої техніки. Найбільший ККД виділяють імпульсні автомобільні інвертори, що створені на базі мікросхем. Вони відрізняються стабільністю напруги та широкими можливостями до використання.

Стабільність напруги

Цей показник залежить від рівню заряду акумулятору. Підключена до інвертора батарея розряджається, призводячи до падіння напруги. Прилад без стабілізаційної системи призводить до плаваючих показників. Побутові прилади витримують до 10% перепадів — 180-240 В. При виборі важливо враховувати наявність функції, що перешкоджає неправильному руху напруги та перегорянням побутової техніки.

Тип напруги

Стандарт електромережі — змінний показник 220 В, частота 50 Гц. Форма синусоїди в цьому випадку правильна. В автомобільних інверторах вона може відрізнятися, і цей чинник впливає на роботу деяких приладів. Аудіотехніка, ноутбук чи телевізор, підключені до перетворювача, чутливі до відмінної форми синусоїди. Часто вони починають працювати нестабільно або виходити з ладу. Придбати інвертор з правильною синусоїдою у Львові можна серед модельного ряду Allo.ua зі зручною системою оплати та доставки.

Номінальна та пікова потужність

Виробники завжди вказують ці дані в інструкції. Від вхідного чинника залежить, які пристрої будуть підключатися. Потужність потрібна з запасом, тому показник інвертора має бути вищим. Проаналізуйте, які прилади потрібно буде підключати до перетворювача. Приклади приблизних показників:

  • смартфон — до 25 Вт;
  • роутер — 6-15 Вт;
  • телевізор — 200 Вт;
  • плита — 1500+ Вт;
  • ноутбук — 250 Вт;
  • бритва — 25 Вт.

Пікова потужність — вихідний чинник, що відповідає за витримку пристроєм короткочасного максимального навантаження. Користуватися інвертором постійно для таких цілей не можна. Обирайте прилад, потужність якого здатна витримати потрібне навантаження без пошкоджень.

Корпус та вигляд

Від побудови конструкції залежить зручність використання та зберігання. Потужні пристрої можуть бути більшими в розмірах, тому необхідно подбати про окреме місце для розташування. Невеликі часто зберігають в машині, але для цього придбайте покриття з теплоізоляцією. Матеріал корпусу краще обирати міцний, щоб захистити прилад від механічних пошкоджень. Спосіб підключення має відповідати конструкції автівки. Інвертор можна приєднати через кабелі та прикурювач.

Теги:

Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter

Подписаться на рассылку новостей:

Добавить комментарий

Каталог автомобилей ПДД Онлайн

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: