Коли необхідно звертатись до професіоналів за ремонтом та заправкою кондиціонера

Коли необхідно звертатись до професіоналів за ремонтом та заправкою кондиціонера

Повітря в салоні автомобіля охолоджується системою кондиціонування повітря або кондиціонером. Обладнання працює в результаті проходження холодоагенту через закриту систему кліматичного пристрою. Наперекір простоті й науковій геніальності самих приладів, вони час від часу виходять з ладу. Ремонт та заправка кондиціонерів фреоном в автосервісі Гермес виконується професіоналами з достатнім досвідом роботи.

Конструкція пристрою для охолоджування повітря однакова для всіх брендів транспортних засобів. Але деякі конструктивні елементи можуть значно відрізнятися. Звернувшись на сайт https://germesavto.com.ua/vstanovlennya-ta-remont-avtokondyczioneriv/ можливо отримати кваліфіковану допомогу в цьому питанні.

Чому не працює обладнання

Найбільш вразливі елементи системи:

  • Компресор. Основними ознаками того, що він несправний, є поява чутного шуму даного вузла та чітко видимі масляні смуги на зовнішній частині цього компоненту. Розгерметизація та витік холодоагенту можуть спричинити наявні проблеми. Це може статися в результаті обриву лінії, зносу прокладки або розлому корпусу.
  • Конденсатор. Його завдання полягає в охолодженні фреону, який мінімізує градус повітря, що входить в автомобіль. І якщо конденсатор стане дійсно брудним, він не зможе належним чином охолоджуватися, що призведе до того, що регулятор температури почне випадково вимикатися. При підвищенні тиску в системі через перегрів необхідно почистити радіатор кондиціонера.
  • Випарник. Ймовірно, причиною проблеми часто є випарник кондиціонера. Коли різко знижується продуктивність кліматичного обладнання або з’являється неприємний запах потрібно їхати в автосервіс. Причини досить прості: іржавіння, викликане забрудненнями, і заблокований дренаж вологи.
  • Приймач-осушувач. Система фільтрації допомагає видалити вологу з кондиціонера та очищує холодоагент від елементів, які сприяють зносу компресора. Він виходить з ладу в результаті неправильної методики заправки системи кондиціонування або непрофесійного ремонту охолоджувального пристрою. Це серйозно забруднює систему. Шланги можуть замерзнути, і кондиціонер почне вимикатися самостійно. Це і є ознаками несправності.
  • Розширювальний клапан (TRV). Залежно від температури й тиску холодоагенту в системі розширювальний клапан регулює потік речовини. Циклічна робота кондиціонера, спорадична подача охолодженого повітря, замерзання шлангів випарника і різке відключення агрегату – все це ознаки того, що розширювальний клапан не працює належним чином.

Діагностика всіх компонентів системи необхідна після виявлення хоча б одного з цих симптомів у роботі кондиціонера. Найкраще заправляти холодоагент та ремонтувати обладнання у професійному центрі з кваліфікованими техніками та необхідними інструментами. Важливо чітко дотримуватися техніки заправки, використовувати якісний фреон і знати про можливості кондиціонера конкретної марки авто.

Теги:

Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter

Подписаться на рассылку новостей:

Добавить комментарий

Каталог автомобилей ПДД Онлайн

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: