Чому розряджається акумулятор, та як відновити його роботу

Чому розряджається акумулятор, та як відновити його роботу

Акумулятор – важливий елемент живлення автомобіля, який здатний накопичувати та зберігати енергію, але не вміє її генерувати. Внаслідок тривалої експлуатації, а також через рідкісні поїздки заряд може знизитись до критично низького рівня. В результаті виникають проблеми із запуском двигуна, які посилюються при мінусових температурах. Якщо авто не заводиться, не поспішайте міняти акумулятор – його можна зарядити.

Коли потрібно підживити батарею

Автомобільний акумулятор при правильній експлуатації здатний працювати в середньому до 5 років. Але через низку причин батарея може розрядитися ще до того, як вичерпається її термін. Це відбувається:

  • через порушення правил використання;
  • внаслідок несправності генератора;
  • під дією низької температури;
  • в результаті поломки електричної мережі.

Через недостатність заряду світло від фар тьмяніє, стартер повільно обертається та не може запустити двигун. Також за наявності індикатора на кришці батареї можна помітити зміну його кольору. Зелена підсвітка стає червоною або чорною, що залежить від марки АКБ.

Чому розряджається акумулятор

Стан акумулятора також можна перевірити за допомогою вольтметра, який застосовується для вимірювання напруги в клемах. Проводиться через кілька годин після вимкнення двигуна. Нормальний показник становить 12,6 В, якщо рівень напруги нижче, зарядка для акумулятора у Львові допоможе його підживити.

Як відновити роботу АКБ

Для живлення акумулятора застосовуються два основні методи:

  • від автомобільного генератора;
  • за допомогою зарядного пристрою.

Під час роботи двигуна до батареї в автоматичному режимі надходить струм, тому якщо регулярно їздити на автомобілі, цього буде достатньо для повноцінного функціонування АКБ. Цей спосіб не підходить, якщо заряд акумулятора впав до критичного рівня та мотор не заводиться. Тоді на допомогу приходить автономний пусковий пристрій, який можна придбати в магазині Алло у Львові.

Прилад для живлення акумулятора використовується для запуску двигуна та збільшення енергії в батареї. Цей універсальний пристрій допомагає завести авто в морозну погоду та в інших ситуаціях, коли потрібно підживити АКБ. Щоб запустити двигун, не потрібно виймати батарею, тому всі важливі налаштування електроніки зберігаються. Портативні моделі займають небагато місця, їх зручно брати з собою.

Чому розряджається акумулятор

Як проходить процес заряджання

Відновлення роботи АКБ відбувається трьома способами:

  • Заряджання постійним струмом. Потрібно виставити показник в 10% від ємності батареї та під’єднати пристрій до акумулятора.
  • Заряджання постійною напругою. Для підживлення встановлюють 14 В і не змінюють цей показник до кінця процесу.
  • Комбінований спосіб. Спочатку акумулятор заряджається від струму, а потім перемикається на постійну напругу.

Перший варіант найшвидший, але він призводить до зносу АКБ, другий більш безпечний, третій – найсучасніший.

Теги:

Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter

Подписаться на рассылку новостей:

Добавить комментарий

Каталог автомобилей ПДД Онлайн

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: