Секрети ідеальної кухні

Секрети ідеальної кухні

Замовляючи кухонні меблі, власник хоче отримати не тільки красивий, але також зручний та функціональний гарнітур. Фінальний результат залежить від того, чи були в процесі розробки дизайн-макета враховані важливі фактори, серед яких габарити приміщення, наявна чи запланована електропроводка та кількість розеток, підведення води та газу, місце обідньої зони.

На ідеальний дизайн кухні, яка задовольнятиме всі ваші, навіть не висловлені, бажання, впливатиме інформація особистого чи сімейного характеру. Розкажіть дизайнеру про склад вашої родини, традиції спільного прийому їжі – це допоможе спроєктувати меблі вашої мрії.

Основні зони кухонного гарнітура

Фахівці виділяють кілька основних зон кухонного гарнітура, які відповідають за приготування, розміщення запасів, зберігання приладів та начиння, миття, підготовку до приготування, готування їжі. Щоб господиня на кухні не робила зайвих рухів і постійно мала під рукою все необхідне, потрібно уважно поставитися до планування всіх зон кухонного гарнітура.

Магазин меблів в Києві вражає широким асортиментом кухонних гарнітурів, які відрізняються високою якістю, стильним дизайном, зручним розміщенням полиць та відсіків для зберігання, підібраним місцем для кожної дрібниці. Дані меблі також рекомендує шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво.

Головна частина вашої кухні

Найважливішою для господарки частиною кухні, звичайно ж, є зона приготування їжі. Тут повинні зручно розташовуватися плита або варильна поверхня, духова шафа, мікрохвильова піч, витяжка.

Під рукою завжди повинні бути сковорідки та каструлі, розміщені у просторих ящиках із встановленими роздільниками та місцями для кришок, деко та форми для духовки, харчова фольга та рукави для випічки. Ящики та шафи, в яких все це зберігатиметься, необхідно при проєктуванні кухні помістити поруч із духовкою та варильною поверхнею, для забезпечення швидкого доступу.

Секрети ідеальної кухні

Корисна інформація

У кухонному гарнітурі виділяють три рівні розміщення вмісту. Найдоступніший рівень – середній, до якого відносяться нижні полиці підвісних шаф та ящики, що знаходяться безпосередньо під стільницями. Щоб взяти звідти щось, вам не потрібно нахилятися або високо підіймати руки, тому на цьому рівні намагаються розташовувати предмети та продукти, які найчастіше використовуються. Вище та нижче середнього рівня розміщують кухонне начиння, прилади, продукти та спеції, які використовуються нечасто. Найбільш рідко використовувані приладдя для кухні, посуд та побутову техніку розкладають на нижніх полицях або в нижніх ящиках тумб, або у верхній частині підвісних шаф.

Комфортніше користуватися кухонними меблями, якщо ящики повністю висуваються, а значить, можна побачити і скористатися будь-яким предметом, розташованим в них. Сучасні рекомендації з дизайну та ергономіки кухні припускають повну відмову від дверей у нижніх шафах. Замість цього рекомендується використовувати ящики повного висування з високими стінками та фасадами.

Теги:

Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter

Подписаться на рассылку новостей:

Добавить комментарий

Каталог автомобилей ПДД Онлайн

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: