Ви теж це робите: три речі, які вбивають кульову опору

Ви теж це робите: три речі, які вбивають кульову опору

У наш час, коли автомобіль давно вже перестав бути розкішшю, багато водіїв не турбують себе технічними аспектами, залишаючи це на відкуп СТО (у кращому випадку) чи нагоди. Так, мало хто згадує існування такої деталі як кульова опора. Адже саме вона відповідає за комфорт, і її добрий стан економить значні гроші на ремонт підвіски.

Зношену кульову опору ваз 2106 необхідно замінити якнайшвидше — благо, це легко можна зробити завдяки цьому маркетплейсу. Однак при належному догляді деталь може служити дуже довго, то навіщо скорочувати цей термін? Давайте розглянемо три поширені помилки, які часто припускають водії, самостійно провокуючи поломку кульових опор.

Неувага до пильовиків, відсутність регулярного огляду

Однією з найпоширеніших помилок є неправильне ставлення до пильовиків кульових опор. Пильовики — гумові чохли, призначені для захисту кульових опор від впливу бруду, піску, пилу та вологи. При пошкодженні пильовика бруд і волога можуть потрапити всередину кульової опори, що прискорить її зношування і призведе до необхідності заміни. Тільки регулярний огляд пильовиків дозволяє вчасно помітити пошкодження та замінити тільки пильовик, що дешевше та простіше.

три речі, які вбивають кульову опору

Неакуратний проїзд нерівностей: ворог номер один для кульових

Поганий стан доріг, ґрунтовки, вибоїни – повсякденність більшості водіїв. І якщо ви не стежите за своїм автомобілем на нерівних дорогах і хвацько «скачете» на купині та ямах, не знижуючи швидкості, не дивуйтеся, коли кульові опори почнуть сипатися. Постійні ударні навантаження завдають шкоди цій деталі, призводять до її деформації, зносу і, зрештою, до руйнування.

Занадто багато всього: перевантаження — зло

Третя помилка, яку багато водіїв роблять регулярно — використання автомобіля поза його допустимою вантажопідйомністю. Перевантаження може призвести до надмірних навантажень на кульові опори та всю підвіску загалом. Уникайте перевезення зайвих вантажів та пасажирів, які перевищують рекомендоване навантаження автомобіля. Це не тільки збереже ходову систему в хорошому стані, але й забезпечить безпеку ваших пасажирів та оточуючих.

Правильне поводження з автомобілем — це ваша запорука його довгої та безпроблемної роботи. Економія на діагностиці, а також своєчасне виявлення проблем з підвіскою допоможуть вам уникнути серйозних поломок та заощадять ваш час та гроші на ремонті.

Теги:

Ошибка в тексте? Выделите её мышкой! И нажмите: Ctrl + Enter

Подписаться на рассылку новостей:

Добавить комментарий

Каталог автомобилей ПДД Онлайн

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: